Menu
Statul Major al Forțelor Navale
28 februarie 2020
Comunicat nr. 16
Persoană de contact: Lt. Alexandru Turturică
Telefon: 0744 359 518

Promoția 2019 „Nicolae Bălcescu - 200”, la posturile de luptă!

O nouă promoție de ofițeri ingineri militari a absolvit vineri, 28 februarie, cursul de bază la Școala de Aplicație a Forțelor Navale „Viceamiral Constantin Bălescu”.

Promoția 2019 „Nicolae Bălcescu - 200”, formată din 36 de ofițeri de marină, din care 27 cu specializarea „Punte” și nouă cu specializarea „Electromecanică”, a parcurs timp de 26 de săptămâni programul de instruire de bază pentru primul pas din cariera militară în Forțele Navale, în vederea încadrării primei funcții la bordul navelor militare.

Cursul de bază reprezintă definitivarea formării inițiale, specializarea în armă și pregătirea absolvenților Academiei Navale „Mircea cel Bătrân” pentru a îndeplini cerințele profesiei alese, în acord cu standardele educaționale naționale și euroatlantice.

La festivitatea de absolvire a cursului de bază, au fost, alături de tinerii aspiranți ai Marinei Militare, reprezentanți ai conducerii Forţelor Navale Române, comandanți de mari unități și unități, membri ai asociaţiilor de marină, cadre militare în rezervă şi în retragere, părinţi, rude şi prieteni, care le-au urat tradiționalul salut marinăresc „Bun cart înainte!”.

***

Promoţia 2019 poartă denumirea onorifică „Nicolae Bălcescu - 200”, pentru a marca 200 de ani de la nașterea istoricului, scriitorului și revoluționarului Nicolae Bălcescu şi este cea de-a 97-a promoţie a Şcolii Navale „Mircea”, prima instituţie de învăţământ superior dobrogeană și predecesoare a Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”.

Evenimente

BackShare: