Menu
Statul Major al Forțelor Navale
3 iulie 2020
Comunicat nr. 43
Persoană de contact: Lt. Alexandru Turturică
Telefon: 0744 359 518

Jurământ militar la Mangalia

O nouă serie de soldați profesioniști s-a integrat, vineri, 3 iulie, în marea familie a Forțelor Navale, prin depunerea jurământului militar, în cadrul unei ceremonii care s-a desfășurat la Școala de Aplicație a Forțelor Navale de la Mangalia. 88 de tineri și tinere au rostit într-un glas „Jur credință patriei mele, România!”, în prezența șefului Statului Major al Forțelor Navale, contraamiralul Mihai Panait, după ce au încheiat modulul instrucției de bază, pe parcursul căruia și-au format deprinderile de militar.

La finalul ceremoniei, contraamiralul Panait i-a felicitat pe noii recruți pentru alegerea profesiei militare și pentru depunerea legământului de credință față de țară, spunându-le că meseria pentru care se pregătesc „nu a fost și nu va fi niciodată una ușoară; meseria de marinar este o meserie dificilă, cu numeroase responsabilități, iar lucrul în echipă și camaraderia sunt două elemente principale ale îndeplinirii cu succes a misiunilor încredințate”.

Pregătirea profesională a acestei noi serii de militari va continua, până la sfârșitul lunii august, cu instrucția de specialitate de Marină, conform cerințelor posturilor pe care cei 88 de soldați profesioniști urmează să fie încadrați.

Pentru prevenirea răspândirii și infectării cu noul coronavirus, festivitatea de la Mangalia s-a desfășurat într-un cadru restrâns, iar familiile, rudele și prietenii tinerilor soldați au fost alături de aceștia prin intermediul unei transmisii, în direct,  a festivității pe o rețea de socializare.

Evenimente

BackShare: