Menu
Statul Major al Forțelor Navale
28 iulie 2020
Comunicat nr. 53
Persoană de contact: Lt. Alexandru Turturică
Telefon: 0744 359 518

Misiune NATO îndeplinită cu succes

Dragorul maritim „Locotenent Lupu Dinescu” s-a întors marți, 28 iulie, în Portul Militar Constanța, după ce, începând cu data de 9 iulie, a participat la misiuni, în vestul și sudul Mării Negre, alături de partenerii din Alianță, ca parte a grupării navale permanente NATO de luptă împotriva minelor SNMCMG-2.

Pe durata celor trei săptămâni de activități pe mare, marinarii militari români au desfășurat o multitudine de exerciții și activități de instruire în comun cu navele militare partenere, în vederea consolidării interoperabilității și perfecționării nivelului de pregătire la standarde NATO.

Dragorul maritim a efectuat escale în porturile Burgas, Bulgaria, și Samsun, Turcia, pentru refacerea capacității de luptă, fără ca echipajul navei să părăsească bordul, în vederea respectării măsurilor de prevenție și combatere a infecției cu noul coronavirus SARS-CoV-2.

Nava, comandată de locotenent-comandorul Ionuț Diaconu, a parcurs peste 1000 de mile marine și a participat la misiune cu un echipaj format din 72 de militari.

Evenimente

BackShare: