Menu
Statul Major al Forțelor Navale
2 octombrie 2020
Comunicat nr. 71
Persoană de contact: Lt. Alexandru Turturică
Telefon: 0744 359 518

Dublă sărbătoare la Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza”

Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” a organizat vineri, 2 octombrie, o ceremonie pentru a marca împlinirea a 139 de ani de existență, prilej cu care șeful Statului Major al Forțelor Navale, contraamiral Mihai Panait, a înmânat drapelul de luptă al liceului militar din Constanța. La activitatea desfășurată la sediul instituției de învățământ, într-un cadru restrâns, pentru a se respecta regulile sanitare de protecție împotriva infectării cu virusul SARS-CoV-2, au fost prezenți comandanți de mari unități din Forțele Navale, un număr limitat de elevi militari și cadre didactice, precum și viceamiralul (rz.) Alexandru Mîrșu, fost șef al Statului Major al Forțelor Navale, în mandantul căruia, în anul 2018, după două decenii, a fost reînființat colegiul militar.

Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” poartă tradiția Școlii Copiilor de Marină, care a fost instituită, în urmă cu 139 de ani, în Galați, prin Înaltul Decret nr. 2408, semnat de Majestatea Sa, Regele Carol I, la 3 octombrie 1881. De-a lungul timpului, liceul militar de la malul Mării Negre și-a schimbat denumirea, în urma a numeroase modificări organizatorice, iar în prezent continuă să reprezinte prima treaptă în formarea viitorilor marinari militari.

Elevii militari constănțeni au sărbătorit ziua colegiului, alături de personalul instituției, prin susținerea unui program artistic, care a constat într-un recital de poezii, pe acorduri de chitară, urmat de reprezentația corului „Nautis”.  

Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” își reînnoiește, cu prilejul aniversării sale și a primirii drapelului de luptă, angajamentul de a duce mai departe misiunea și obiectivele de a asigura o pregătire științifică solidă pentru elevi, precum și de a le insufla acestora tradițiile Armatei României, în vederea alegerii unei cariere militare de succes.

Evenimente

BackShare: