Menu
Statul Major al Forțelor Navale
18 noiembrie 2020
Comunicat nr. 94
Persoană de contact: Lt. Alexandru Turturică
Telefon: 0744 359 518

Dragorul maritim „Locotenent Lupu Dinescu” încheie ultima misiune NATO din anul 2020

După parcurgerea a peste 500 de mile marine (aproximativ 1.000 de kilometri), în bazinul Mării Negre, sub pavilion NATO, și încheierea cu succes a misiunii internaționale pe care a executat-o, ca parte a grupării navale permanente NATO de luptă contra minelor SNMCMG-2 (Standing NATO Maritime Counter Measures Group), dragorul maritim „Locotenent Lupu Dinescu” s-a întors miercuri, 18 noiembrie, în portul militar Constanța.

Nava militară românească a executat, în perioada 29 octombrie - 18 noiembrie, numeroase exerciții și activități de instruire în comun cu navale partenere, a participat la misiuni de asigurare a securității colective a NATO, pe flancul estic al Alianței, și a luat parte la Exercițiul multinațional POSEIDON 20, organizat de Forțele Navale ale Bulgariei, în vederea consolidării interoperabilității și perfecționării nivelului de pregătire la standarde NATO.

Gruparea navală permanentă a NATO SNMCMG-2 a realizat escale în porturile Burgas (Bulgaria) și Constanța, pentru refacerea capacității de luptă. Ca  măsură de limitare a răspândirii și infectării cu noul coronavirus SARS-CoV-2, echipajul dragorului maritim a rămas izolat la bord, pe toată durata staționărilor. Membrii echipajului au fost declarați negativi la testul COVID-19, efectuat înaintea plecării în misiune, iar ca măsură de prevenție, starea acestora a fost monitorizată permanent.

Prin misiunile și exercițiile la care au participat marinarii militari români, Forțele Navale Române au contribuit la consolidarea posturii de descurajare a amenințărilor din bazinul pontic și la proiectarea stabilității în plan regional.

La întoarcerea din misiune, echipajul dragorului maritim, comandat de locotenent-comandorul Ionuț Diaconu, a raportat „Misiune îndeplinită!”.

Evenimente

BackShare: