Menu
Statul Major al Forțelor Navale
22 martie 2021
Comunicat nr. 32
Persoană de contact: Lt. Alexandru Turturică
Telefon: 0744 359 518

Misiuni de luptă contra minelor în Marea Ionică

Nava militară hidrografică „Căpitan-comandor Alexandru Cătuneanu” a plecat duminică, 21 martie, din portul militar Constanța, pentru a participa, în Marea Ionică și Golful Patras, la exercițiul multinațional de luptă contra minelor „Ariadne 21”, organizat de Forțele Navale Elene, în perioada 27 martie - 4 aprilie.

Scopul participării marinarilor militari români la această misiune internațională, alături de partenerii din Bulgaria, Franța, Grecia, Italia, Spania și Turcia, constă în perfecționarea nivelului de instruire al echipajului în acțiunile de luptă contra minelor marine, pentru creșterea gradului de interoperabilitate al forțelor NATO specializate în acest domeniu.

Acțiunile planificate să se desfășoare pe mare cuprind cercetări hidrografice, în conformitate cu procedurile Alianței, precum și exerciții comune de căutare și salvare, reaprovizionare, remorcaj, vitalitate, apărare apropiată, manevre tactice, exerciții complexe de comunicații și manevre de trecere printr-un canal dragat.

Nava militară românească este comandată de locotenent-comandorul Toma Laurențiu și are un echipaj format din 46 de militari. La bord, se află un detașament de scafandri militari specializați în lupta împotriva dispozitivelor improvizate (EOD), cu echipamente specifice cercetării hidrografice subacvatice.

Înainte de plecarea navei militare hidrografice în misiune, echipajul a fost testat RT-PCR pentru COVID-19, a fost carantinat în facilitățile de cazare ale Forțelor Navale Române și a fost vaccinat anti-COVID-19, conform Strategiei Naționale de Vaccinare.

Evenimente

BackShare: