Menu
Statul Major al Forțelor Navale
23 martie 2021
Comunicat nr. 34
Persoană de contact: Lt. Alexandru Turturică
Telefon: 0744 359 518

Zece nave militare fluviale, instrucție pe Dunăre

Marinarii militari din garnizoanele Brăila și Tulcea participă, în perioada 22-26 martie, la Exercițiul „Danube Protector 21.11.1”, care se desfășoară pe Dunăre și pe brațul Măcin. „Danube Protector” se bazează pe un scenariu fictiv de escaladare a unei crize politico-militare, care generează o agresiune armată în nordul Dobrogei.

Obiectivul principal al exercițiului îl reprezintă dezvoltarea nivelului de instruire al echipajelor navelor militare fluviale, prin aplicarea procedurilor operaționale de respingere a unui desant naval, în condiții de acțiuni ofensive asimetrice pe fluviu. Zece nave militare din subordinea Flotilei Fluviale și a Bazei Logistice Navale execută acțiuni tactice de apărare a comunicațiilor fluviale și a infrastructurii energetice prin trageri cu sistemele de artilerie de la bord, iar un detașament de infanteriști marini asigură securitatea terestră a raioanelor de desfășurare a exercițiului.

Caracterul întrunit al exercițiului „Danube Protector” este completat de participarea unui detașament din subordinea Batalionului Nave Treceri Fluviale al Forțelor Terestre Române, alcătuit din două bacuri fluviale, care asigură mobilitatea trupelor în raioane.

Prin activitățile executate, militarii din Forțele Navale Române demonstrează că sunt în măsură să asigure securitatea la granițele fluviale și maritime ale țării noastre și că instituția militară este un pilon de stabilitate pentru dezvoltarea societății românești.

Înainte de plecarea navelor din porturi, au fost aplicate măsurile de prevenire a răspândirii infecției cu SARS-CoV-2, fiind executat triajul epidemiologic și impuse măsurile de protecție în conformitate cu strategia națională anti-COVID-19.

Evenimente

BackShare: