Menu
Statul Major al Forțelor Navale
17 mai 2021
Comunicat nr. 59
Persoană de contact: Lt. Alexandru Turturică
Telefon: 0744 359 518

Misiune de căutare persoane dispărute în zona Gura Portiței, Marea Neagră

Un elicopter Puma Naval cu o echipă de scafandri salvatori la bord, a executat în după-amiaza zilei de luni, 17 mai 2021, la solicitarea Autorității Navale Române, o misiune de căutare a două persoane dispărute în apele Mării Negre, în zona Gura Portiței, ca urmare a scufundării pescadorului „Sea Shark 1” (pavilion România).

Elicopterul Forțelor Navale a decolat de pe aerodromul Tuzla în jurul orei 16.30, la mai puțin de 60 de minute de la primirea solicitării de intervenție, s-a deplasat în raionul indicat din largul țărmului de la Gura Portiței, unde a cercetat o suprafață maritimă de aproximativ 110 km², dar echipajul nu a descoperit nicio persoană dispărută în apa mării.

În jurul orei 18.30, echipajul elicopterului Puma Naval a cerut aprobare de încetare a misiunii de căutare și s-a întors la baza din garnizoana Tuzla.

Forțele Navale Române sunt o instituție aflată în slujba fiecărui cetățean român și, la solicitarea autorităților publice sunt în măsură de desfășoare misiuni de intervenție în caz de urgențe civile și misiuni de asistență umanitară.

Evenimente

BackShare: