Menu
Statul Major al Forțelor Navale
23 august 2021
Comunicat nr. 92
Telefon: 0744 359 518

Forțele Navale Române, alături de partenerii din Ucraina, în zi de sărbătoare

Corveta „Contraamiral Horia Macellariu” (cu număr de bordaj 265) a plecat duminică, 22 august, din portul militar Mangalia, pentru a participa la festivitățile organizate în portul Odessa, cu prilejul sărbătoririi Zilei Independenței Ucrainei, care este celebrată de poporul ucrainean, în fiecare an, la data de 24 august.

Corveta românească va participa la exercițiile demonstrative și la parada navală, alături de navele țării gazdă și de nave militare din Italia, Bulgaria, Turcia, și Georgia, care se vor desfășura în apele teritoriale ale Ucrainei, pentru a marca 30 de ani de la adoptarea Declarației de Independență a statului vecin față de Uniunea Sovietică.

Colaborarea, bazată pe respectul reciproc dintre flotele militare, consolidează interesul strategic comun în regiunea Mării Negre și contribuie la dezvoltarea activităților de diplomație navală românească.

Corveta „Contraamiral Horia Macellariu” face parte din Divizionul 50 Corvete și a intrat în serviciul Forțelor Navale Române în anul 1996. Nava este comandată de căpitan comandorul Gabriel LUNGU și se va întoarce joi, 26 august, în portul militar Mangalia.

Evenimente

BackShare: