Menu
Statul Major al Forțelor Navale
5 octombrie 2021
Comunicat nr. 109
Persoană de contact: Lt. Alexandru Turturică
Telefon: 0744 359 518

Deschiderea anului de instrucție la Școala de Instrucție Interarme a Forțelor Navale

La Școala de Instruire Interarme a Forțelor Navale „Viceamiral Constantin BĂLESCU” din Mangalia a avut loc marți, 5 octombrie, festivitatea de deschidere a anului de instrucție 2021-2022.

Misiunile de bază ale școlii sunt continuarea, la standarde înalte de calitate, a procesului de formare și pregătire ulterioară a absolvenților Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”, a maiștrilor militari de marină, precum și formarea și pregătirea militară generală a personalului chemat în activitate și a soldaților profesioniști care urmează cursurile Școlii de Instruire Interarme a Forțelor Navale.

Toate aceste forme de pregătire au ca scop final generarea de absolvenți competenți, compatibili din toate punctele de vedere cu omologii țărilor Alianței Nord-Atlantice, capabili să asigure, potrivit funcțiilor pentru care se pregătesc, managementul îndeplinirii misiunilor specifice pe teritoriul național sau în cadrul structurilor multinaționale, în teatrele de operații, precum și punerea în practică a procedurilor, standardelor și tehnicilor de instruire și evaluare ale Armatei României, ale Alianței Nord-Atlantice și ale Uniunii Europene.

În actualul context pandemic, activitatea s-a desfășurat cu un număr restrâns de participanți. La ceremonie, din partea conducerii Forțelor Navale Române, a fost prezent locțiitorul pentru operații și instrucție al șefului Statului Major al Forţelor Navale, contraamiral de flotilă Cornel Cojocaru, cadre militare care urmează cursuri de specializare, precum și soldații profesioniști, aflați la programul de instruire inițială seria I/2021.

Evenimente

BackShare: