Menu
Statul Major al Forțelor Navale
8 octombrie 2021
Comunicat nr. 110
Persoană de contact: Lt. Alexandru Turturică
Telefon: 0744 359 518

La Şcoala de Instruire Interarme a Forțelor Navale, 70 soldați profesioniști depun jurământul militar

Școala de Instruire Interarme a Forțelor Navale „Viceamiral Constantin Bălescu”, din Mangalia, organizează sâmbătă, 9 octombrie, începând cu ora 10.00, ceremonia de depunere a Jurământului Militar, în cadrul căreia 70 soldați gradați profesioniști vor depune legământul de credință față de țară.

Timp de 11 săptămâni, această serie de marinari militari se instruiește în cadrul programul de pregătire care se desfășoară, în perioada 23 august – 5 noiembrie 2021.

Tinerii marinari vor rosti jurământul de credință față de țară: „Jur credință patriei mele, România. Jur să-mi apăr țara, chiar cu prețul vieții. Jur să respect Constituția, legile țării și regulamentele militare. Așa să-mi ajute Dumnezeu!”.

Activitatea se va desfășura într-un cadru restrâns, în conformitate cu prevederile sanitare în vigoare pentru prevenirea infectării cu virusul SARS-CoV-2.

 La ceremonie sunt invitați să participe reprezentanți ai conducerii Forțelor Navale Române și ai Statului Major al Apărării, comandanți de mari unități și unități, precum și reprezentanți ai autorităților locale.

****

Accesul jurnaliștilor interesați să asiste la activitate se va face, începând cu ora 09.30, la sediul Școlii de Instruire Interarme a Forțelor Navale „Viceamiral Constantin Bălescu” din Mangalia, situat pe Bulevardul 1 Decembrie 1918, nr. 72 A.

Evenimente

BackShare: