Menu
Statul Major al Forțelor Navale
1 noiembrie 2021
Comunicat nr. 123
Telefon: 0744 359 518

Şcoala de Instruire Interarme a Forţelor Navale la 125 de ani

Cu prilejul aniversării a 125 de ani de la înfiinţare, Şcoala de Instruire Interarme a Forţelor Navale a organizat luni, 1 noiembrie, o ceremonie restrânsă, la sediul unitații din Mangalia.

Prezent la festivitate, locțiitorul pentru operații și instrucție al șefului Statului Major al Forţelor Navale, contraamiral de flotilă Cornel-Eugen COJOCARU, a decorat Drapelul de Luptă al  unitații cu Emblema de Onoare a Statului Major al Apărării și a transmis mesajul șefului Statului Major al Forțelor Navale personalului, instructorilor și cursanților.

****

În cei 125 ani de existenţă, unitatea a trecut prin mai multe transformări şi reorganizări, iar din anul 2008 funcţionează în garnizoana Mangalia. Școala asigură continuarea, la standarde înalte de calitate, a procesului de formare și de pregătire a absolvenților Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”, a maiștrilor militari de marină, precum și pregătirea militară generală și de specialitate a personalului civil chemat în activitate, a soldaților profesioniști și a rezerviștilor voluntari.

Evenimente

BackShare: