Menu
Statul Major al Forțelor Navale
8 noiembrie 2021
Comunicat nr. 125
Persoană de contact: Lt. Alexandru Turturică
Telefon: 0744 359 518

O nouă serie de soldați profesioniști, în Forțele Navale Române

Școala de Instruire Interarme a Forțelor Navale „Viceamiral Constantin Bălescu” din Mangalia a pregătit, timp de 11 săptămâni, în perioada 23 august – 5 noiembrie 2021,  o nouă serie de soldați profesioniști.

101 soldați profesioniști au absolvit vineri, 5 noiembrie programul de instruire și urmează să fie repartizați la unități ale Forțelor Navale pentru care au desfășurat pregătirea specifică la Școala de Instruire Interarme a Forțelor Navale „Viceamiral Constantin Bălescu”. Militarii se vor prezenta luni, 8 noiembrie, la unitățile de marină din Constanța, Mangalia, Brăila și Tulcea, pentru ocuparea funcțiilor.

Militarii au parcurs două module, primul fiind reprezentat de programul de instrucție de front și de cunoaștere a armamentului ușor de infanterie, iar cel de-al doilea, de stagiu de instruire pe diverse specialități și domenii. 

Prin implementarea standardelor NATO, Școala de Instruire Interarme a Forțelor Navale îndeplinește încă un obiectiv din misiunea sa permanentă de furnizare a uneia dintre cele mai importante resurse ale Armatei României, cea umană. De asemenea, Școala de Instruire Interarme a Forțelor Navale „Viceamiral Constantin Bălescu”  este o școală militară care și-a consolidat, de-a lungul timpului, statutul de instituție care formează și pregătește, la standarde înalte de calitate, soldați profesioniști la cursurile Școlii de Instruire Interarme a Forțelor Navale.

Toate formele de pregătire care se execută la Școala de Instruire Interarme a Forțelor Navale au ca scop final generarea de militari competenți, compatibili din toate punctele de vedere cu omologii țărilor Alianței Nord-Atlantice, capabili să asigure, potrivit funcțiilor pentru care se pregătesc, managementul îndeplinirii misiunilor specifice pe teritoriul național sau în cadrul structurilor multinaționale, în teatrele de operații, precum și punerea în practică a procedurilor, standardelor și tehnicilor de instruire și evaluare ale Armatei României, ale Alianței Nord-Atlantice și ale Uniunii Europene.

Evenimente

BackShare: