Menu
Statul Major al Forțelor Navale
13 noiembrie 2021
Comunicat nr. 129
Persoană de contact: Lt. Alexandru Turturică
Telefon: 0744 359 518

Dezvoltarea dialogului româno-american în domeniul naval militar

Șeful Statului Major al Forţelor Navale, contraamiral Mihai Panait a avut sâmbătă, 13 noiembrie, o întâlnire oficială cu viceamiralul Eugene H. Black III, comandantul Flotei a VI-a a Statelor Unite ale Americii pentru Europa-Africa, care a efectuat o vizită, în România, în perioada 12-14 noiembrie.

 Viceamiralul Black a vizitat portul militar Constanța și fregata „Regele Ferdinand”, la bordul căreia a discutat cu contraamiralul Panait aspectele din domeniul naval ale parteneriatului strategic româno-american şi stadiul procesului de reformă al Forțelor Navale Române. Agenda discuțiilor celor doi oficiali militari a mai cuprins subiecte privind stadiul cooperării dintre forțele navale ale celor două ţări, pe durata participării, în comun, la exerciții bilaterale și în cadru aliat, fiind pus accentul pe importanța contribuției militare navale la păstrarea climatului de pace şi de securitate în regiunea Mării Negre.

După vizita de la fregata „Regele Ferdinand”, viceamiralul Black a primit vizita unor oficiali militari români, la bordul navei amiral a Flotei a VI-a a SUA USS „Mount Whitney” (LCC-20), care a făcut o escală în portul Constanța, în perioada 12-14 noiembrie, prilej cu care a fost subliniată contribuția Forțelor Navale Române și a altor structuri din Armata României la consolidarea parteneriatului strategic dintre țara noastră și SUA.

Evenimente

BackShare: