Menu
Statul Major al Forțelor Navale
28 martie 2022
Comunicat nr. 26
Telefon: 0744 359 518

Misiune de neutralizare a unei mine marine, executată de marinarii militari români

Puitorul de mine și plase „Viceamiral Constantin Bălescu” revine în seara zilei de luni, 28 martie, în portul militar Constanța, după ce a executat o intervenție pentru distrugerea unei mine marine descoperite la o distanță de aproximtiv 39 de mile marine travers de Capu Midia.
Echipajul navei și echipa de scafandri deminori (EOD) de la bord au desfășurat misiunea în siguranță, prin utilizarea procedurilor operaționale standard de identificare a tipului de mină și de distrugere a acesteia. Eliminarea pericolului care plutea în derivă, în zona de responsabilitate a Forțelor Navale Române, a constat în montarea unei încărcături explozive pe mină de către scafandrii EOD și detonarea de la distanță.
După cercetarea și supravegherea raionului maritim, echipajul puitorului de mine și plase „Viceamiral Constantin Bălescu” a executat marș spre portul militar Constanța, de unde va fi pregătit să plece în următoarele misiuni încredințate.

****

Facilitarea accesului în portul militar Constanța, pentru jurnaliști acredidați, interesați să asiste la întoarcerea navei, la ora 19.00, se va realiza în intervalul orar 18.20-18.45. Persoană de contact: domnul Daniel-Andrei Pap, mobil 0729.322.855.

Evenimente

BackShare: