Statul Major al Forțelor Navale
Comunicat nr. 41
Persoană de contact: Lt. Alexandru Turturică

Jurământ Militar la Școala de Instruire Interarme a Forțelor Navale

O nouă serie de soldați rezerviști voluntari de la Școala de Instruire Interarme a Forțelor Navale „Viceamiral Constantin Bălescu” va participa vineri, 6 mai, începând cu ora 09.50, la ceremonia de depunere a Jurământului Militar de credință față de Patrie.

La instituția de formare profesională din Mangalia, cei 16 rezerviști voluntari parcurg, pe durata a șapte săptămâni, două module de pregătire militară generală și profesională, pentru deprinderea competențelor și elementelor de bază, specifice Armatei României, și pentru instruirea și formarea pe specialitățile marină și infanterie marină.

Alături de rezerviștii voluntari, la momentul rostirii legământului pe viață față de țară, vor participa reprezentanți ai conducerii Forțelor Navale Române și comandanți de mari unități și unități. De asemenea, vor putea fi prezente și familiile celor 16 soldați rezerviști voluntari.

****

Şcoala de Instruire Interarme a Forţelor Navale „Viceamiral Constantin Bălescu” a fost înfiinţată prin Înaltul Decret nr. 1093 din 26.02.1896 şi a început să funcţioneze începând cu data de 1 noiembrie 1896, la Galaţi. De-a lungul timpului, unitatea a schimbat locul de dislocare, trecând totodată printr-o serie de transformări şi reorganizări. Începând cu 1 septembrie 2008, Şcoala de Instruire Interarme a Forţelor Navale „Viceamiral Constantin Bălescu” funcţionează în garnizoana Mangalia.

****

Jurnaliştii interesaţi să asiste la activitate sunt rugați să transmită solicitarea și datele necesare pentru facilitarea accesului (nume, prenume, serie și număr CI, numele instituției media și număr de înmatriculare auto) pe e-mail contact@navy.ro, până joi, 5 mai, ora 12.00. Jurnaliștii acreditați vor fi așteptați vineri, 6 mai, în intervalul orar 09.20-09.40, la Școala de Instruire Interarme a Forțelor Navale „Viceamiral Constantin Bălescu” din Mangalia, Bulevardul 1 Decembrie 1918, nr. 72 A.

BackShare: