Menu
Statul Major al Forțelor Navale
12 mai 2022
Comunicat nr. 44
Telefon: 0744 362 859

Nava-școală „Mircea” se întoarce acasă

Nava – școală „Mircea” va acosta luni, 16 mai, ora 17.00, în Portul Militar Constanța, cu o zi înainte de ziua în care velierul va împlini 83 de ani de la intrarea în serviciul Forțelor Navale Române. Nava încheie, astfel, primul marș internațional de instrucție de anul acesta.

Nava-școală „Mircea” a plecat la data de 24 martie, având la bord 92 de elevi din anul I de la Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale. Pe parcursul celor 54 de zile de marș, nava-școală „Mircea” a efectuat escale în porturile Souda din Grecia, Sète din Franța, Castellón din Spania, Napoli din Italia și Istanbul din Turcia. De asemenea, nava a participat la Festivalul Maritim Internațional „Escala de la Sète” - Franța și la Festivalul Maritim Internațional „Escala a Castelló”, organizat de municipalitatea orașului Castellón din Spania.                                                                     

***

Jurnaliștii acreditați, interesați să asiste la ceremonia de sosire a navei, sunt rugați să își anunțe prezența și să trimită datele de identificare (seria și numărul C.I., nr. auto pentru acces) până vineri, 13 mai, ora 14.00, la adresa de e-mail contact@anmb.ro. Accesul în portul militar Constanța va fi permis luni, 16 martie, între orele 16.00 – 16.30.

Evenimente

BackShare: