Menu
Statul Major al Forțelor Navale
26 mai 2022
Comunicat nr. 50
Persoană de contact: Lt. Alexandru Turturică
Telefon: 0744 359 518

Festivitatea de inaugurare a sediului Comandamentului Flotilei Fluviale „Mihail Kogălniceanu”

Clădirea în care își desfășoară activitatea personalul Comandamentului Flotilei Fluviale „Mihail Kogălniceanu” este unul din monumentele istorice ale orașului Brăila, fiind costruită la începutul secolului al XX-lea, în stil eclectic, cu puternice influențe franceze. În cele 100 de încăperi ale clădirii, au funcţionat, de-a lungul timpului, numeroase societăţi de asigurare şi de navigaţie.

Din anul 1980, edificiul este în patrimoniul Ministerului Apărării Naţionale, găzduind Brigada Fluvială, unitate ce în anul 1995 a devenit Flotila de Dunăre, iar în prezent, Comandamentul Flotilei Fluviale „Mihail Kogălniceanu”.

Clădirea completează patrimoniul arhitectural de excepţie pe care îl are municipiul Brăila, nu doar declarativ, ca sursă de mândrie faţă de brăileni, ci şi imperativ, ca o datorie şi ca o necesitate, ţinând cont de dezvoltarea oraşului şi de perpetuarea unor tradiţii culturale valoroase.

Ca o datorie morală a cinstirii momentelor importante din istoria forţelor fluviale ale României, clădirea Comandamentului Flotilei Fluviale a parcurs, în perioada 2017 - 2022, un amplu proces de reabilitare. Cu ocazia finalizării lucrărilor, vineri, 27 mai 2022, va avea loc un ceremonial militar și religios la sediul comandamentului, pe strada Împăratul Traian, nr.8, Brăila.

***

Jurnaliștii acreditați, interesați să asiste la ceremonia de inaugurare, sunt rugați să își anunțe prezența și să trimită datele de identificare (seria și numărul C.I.) până joi, 26 mai, ora 15.00, la adresa de e-mail contactflotilafluviala@navy.ro. Accesul în Comandamentul Flotilei Fluviale va fi permis vineri, 27 mai, între orele 12.30 – 14.30.

Evenimente

BackShare: