Menu
Statul Major al Forțelor Navale
31 mai 2022
Comunicat nr. 55
Persoană de contact: Lt. Alexandru Turturică
Telefon: 0744 359 518

Ziua Eroilor, marcată de marinarii militari

Cu prilejul Zilei Eroilor, militarii din Forțele Navale Române participă, joi, 2 iunie, la o serie de activități organizate la București, Constanța, Brăila, Tulcea și Babadag, pentru a-i cinsti pe eroii români căzuți la datorie de-a lungul timpului, pe câmpurile de luptă, pentru apărarea țării noastre și pentru libertatea neamului românesc.
La Constanța ceremonia militară şi religioasă va începe la ora 12.00, în Cimitirul Central.
La Mangalia, ceremonia militară și religioasă se va desfășura, în intervalul orar 8.30-10.00, la Complexul Monumental din Piața Republicii. La Brăila, activitatea va începe la Biserica „Sfinții Împărați Constantin și Elena” și va continua la Cimitirul Eroilor „Sfântul Constantin”, începând cu ora 16.45. La Tulcea, ceremonia va avea loc între orele 12.00-13.00, la Cimitirul Eroilor, iar la Babadag, începând cu ora 10.00, ceremonia se va desfășura la Monumentul Eroilor din localitate.
La Brăila, între orele 17.30 – 17.40, se vor mai depune jerbe de flori de către reprezentanți ai autorităților publice și ai Forțelor Navale și la alte monumente închinate eroilor români din municipiul Brăila, precum Monumentul Eroilor Români de Naționalitate Evreiască din Primul Război Mondial din Cimitirul Evreiesc, Monumentul sublocotenentului-erou Ecaterina Teodoroiu, Monumentul Caporalului Mușat, Ansamblu Comemorativ al Eroilor Neamului.
De asemenea, marinarii militari vor participa, în București, la ceremoniile militare și religioase care se vor desfășura la Monumentul Ostașului Necunoscut, la Monumentul Veteranilor din Teatrele de Operații și la Monumentul Eroilor Patriei, începând cu ora 12.00.

Evenimente

BackShare: