Menu
Statul Major al Forțelor Navale
7 iunie 2022
Comunicat nr. 58
Persoană de contact: Lt. Alexandru Turturică
Telefon: 0744 359 518

99 de absolvenți ai Colegiului Național Militar „Alexandru Ioan Cuza”, promoția „Încoronarea de la Alba Iulia - 100”

Colegiul Naţional Militar Alexandru Ioan Cuzaorganizează în portul militar Constanța joi, 9 iunie, începând cu ora 09.45, festivitatea de absolvire a studiilor liceale militare, cu ocazia finalizării cursurilor anului școlar 2021-2022. Cu acest prilej, promoția de absolvenți ai colegiului va primi denumirea onorifică „Încoronarea de la Alba Iulia - 100”. Aceasta este prima promoție care a parcurs toți cei patru ani de studiu în cadrul acestei instituții, de la reînființarea colegiului, 23 dintre absolvenți fiind fete și 76 băieți.

Elevii din fiecare an de studiu, care au obținut cea mai mare medie anuală, vor fi recompensați cu premii speciale și de excelență, iar șefului de promoție, elevul plutonier adjutant Patriche Răzvan - Gabriel, care a obținut media generală 9,88 în cei patru ani de studiu, îi va fi conferită Emblema de merit „Știința Militară” clasa a III-a. De asemenea, vor fi premiați și elevii cu rezultate meritorii la olimpiadele naționale.

Alături de tinerii absolvenți ai colegiului militar constănțean, vor fi prezenți la festivitate locțiitorul șefului Statului Major al Forțelor Navale, contraamiral de flotilă Cornel-Eugen Cojocaru, reprezentanți ai Statului Major al Apărării și ai Statului Major al Forțelor Navale, comandanți de mari unități și de unități, personalități de la nivel local și județean, cadre didactice, părinți și rude ale elevilor. Festivitatea va fi transmisă live, pe pagina de Facebook a colegiului.

Jurnaliștii acreditați, interesați să asiste la festivitatea de absolvire, sunt rugați să își anunțe prezența și să trimită datele de identificare (seria și numărul C.I., nr. auto pentru acces) până miercuri, 8 iunie, ora 10.00, la adresa de e-mail contact@cmilaicuza.ro. Accesul în portul militar Constanța va fi permis joi, 9 iunie 2022, între orele 08.30 - 09.30.

Evenimente

BackShare: