Menu
Statul Major al Forțelor Navale
28 iulie 2022
Comunicat nr. 76
Persoană de contact: Lt. Alexandru Turturică
Telefon: 0744 359 518

Exercițiul multinațional „Eurasian Partnership MCM Dive 22”, cartea de vizită a Centrului 39 Scafandri

Forțele Navale Române organizează, în perioada 1-5 august, cea de-a XII-a ediție a Exercițiului multinațional „Eurasian Partnership MCM Dive 22”, care va avea loc în raioane maritime din largul țărmului României de la Marea Neagră și în portul militar Constanța. La exercițiul condus de Centrul 39 Scafandri participă 240 de militari români și aproximativ 60 de militari străini din Azerbaidjan, Bulgaria, Franța, Georgia, Statele Unite ale Americii și Turcia.

Din partea Forțelor Navale Române, participă la „EP MCM DIVE 22” puitorul de mine și plase 274 „Viceamiral Constantin Bălescu”, dragorul maritim 29 „Locotenent Dimitrie Nicolescu”, nava maritimă de sprijin și intervenție cu scafandri „Grozavul”, două remorchere de radă și port, cinci ambarcațiuni rapide (RHIB), un centru de mine specializat în culegerea de date specifice, o celulă de meteorologie și oceanografie (METOC), un scafandru salvator specializat în misiunile de evacuare medicală (MEDEVAC), două detașamente EOD (Explosive Ordnance Disposal) pentru ape puțin adânci și pentru mine istorice, precum și un detașament de scafandri de mare adâncime, iar din partea Forțelor Aeriene Române participă un elicopter MEDEVAC de la Baza 57 Aeriană „Mihail Kogălniceanu”.

Exercițiul „EP MCM DIVE 22” contribuie la creșterea nivelului de instruire în domeniile de luptă împotriva dispozitivelor explozive improvizate și contra minelor, precum și la consolidarea interoperabilității dintre forțele participante. Totodată, desfășurarea exercițiului are rolul de a dezvolta relațiile dintre Forțele Navale Române și militarii forțelor navale și gărzilor de coastă implicate în activitățile de instruire conduse de Centrul de Scafandri din Constanța.

Festivitatea de deschidere a Exercițiului multinațional „Eurasian Partnership MCM Dive 22” va avea loc luni, 1 august, ora 09.00, în portul militar Constanța, după care militarii participanți vor începe activitățile comune de instruire cu partenerii străini.

****

Jurnaliștii acreditați, interesați să asiste la festivitatea de deschidere a exercițiului, sunt rugați să transmită solicitarea și datele personale (nume, prenume, date C.I., serie și număr), pentru facilitarea accesului în portul militar Constanța, pe adresa de e-mail centruldescafandri@navy.ro, până vineri, 29 iulie, ora 13.00. Persoană de contact: inginer Daniel Stoenciu, telefon 0755.415.555. Luni, 1 august, accesul în portul militar Constanța se va realiza în intervalul orar 8.10-8.30.

Evenimente

BackShare: