Menu
Statul Major al Forțelor Navale
31 iulie 2022
Comunicat nr. 79
Persoană de contact: Lt. Alexandru Turturică
Telefon: 0744 359 518

Mina marină din raionul maritim Eforie a fost distrusă

Scafandrii de luptă EOD au executat, în seara zilei de duminică, 31 iulie, o misiune de intervenție pentru neutralizarea și distrugerea unei mine marine, care se afla în derivă, la o distanță de aproximativ 2 mile marine (3,6 km), în largul țărmului românesc, travers de Eforie.

Echipa de scafandri ai Forțelor Navale și-a început misiunea in jurul orelor 19.30 și s-a deplasat la fața locului cu două ambarcațiuni rapide, unde a aplicat procedurile operaționale standard pentru astfel de intervenții.

Scafandrii militari au constatat că era o mină marină de tip YAM, care reprezenta un pericol pentru navigația în siguranță, în apele teritoriale românești, au transportat mina într-un raion de siguranță și au distrus-o prin explozie.

După începerea agresiunii militare neprovocate de către Federația Rusă în Ucraina, la data de 24 februarie 2022, aceasta a fost cea de-a doua intervenție a Forțelor Navale Române pentru distrugerea unei mine marine, care provine din raioanele maritime de la nord de România, unde se desfășoară acțiunile de război. Prima mină marină, aflată în zona de responsabilitate a Forțelor Navale Române,  a fost distrusă de scafandrii EOD ai Centrului 39 Scafandri, în luna martie, la 70 km travers de Capu Midia.

Evenimente

BackShare: