Menu
Statul Major al Forțelor Navale
31 august 2022
Comunicat nr. 94
Persoană de contact: Lt. Alexandru Turturică
Telefon: 0744 359 518

Festivitate de deschidere a noului an de învățământ, la Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale

Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale „Amiral Ion Murgescu” organizează luni, 5 septembrie, ora 11.00, ceremonia de deschidere a noului an de învățământ 2022-2023.

Cei aproximativ 200 de elevi de anul I și anul II își vor ocupa locul în formație și vor defila pe platoul instituției militare de învățământ, în prezența reprezentanților Statului Major al Forțelor Navale, Statului Major al Apărării, Ministerului Apărării Naționale, comandanților de unități și mari unități din Forțele Navale Române, precum și a cadrelor didactice, părinților și apropiaților.

Întreaga festivitate de deschidere a anului școlar va putea fi urmărită și în direct, pe pagina oficială de Facebook a Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale.

*****

Jurnaliştii interesaţi să asiste la festivitate sunt așteptați luni, 5 septembrie, în intervalul 10.30-10.50, la sediul Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale din Constanța (strada Dezrobirii, nr. 80), iar solictarea și datele personale ale acestora (nume, prenume, serie și număr C.I.) vor fi transmise pe adresa de e-mail contact@smmmfn.ro, până vineri, 2 septembrie, ora 12.00. Persoană de contact: Cristina Sîmbeteanu, telefon 0721.090.100.

*****

Fondată la 8 octombrie 1897, Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale aniversează, anul acesta, 125 de ani de la înființarea învățământului militar tehnic postliceal de marină, prin semnarea de către Regele Carol I a Înaltului Decret nr. 3110, care aproba „Regulamentul de funcționare a Școlii de submecanici și submaeștri de marină”, instituție precursoare a actualei Școli Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale.

Subordonată Statului Major al Forțelor Navale, această instituție de învățământ este unică în România și asigură formarea, specializarea şi perfecţionarea personalului necesar Forţelor Navale, precum şi altor beneficiari, în vederea exploatării, întreţinerii şi reparării tehnicii şi armamentului din dotare, asigurând totodată competenţele de lideri ai structurilor de la baza carierei militare, echipă, grupă, echipaj.

Evenimente

BackShare: