Menu
Statul Major al Forțelor Navale
9 septembrie 2022
Comunicat nr. 98
Telefon: 0744 359 518

Dragorul maritim 29 a acostat, în siguranță, în portul militar Constanța. Cei 75 de membrii ai echipajului s-au întors acasă

Dragorul maritim „Locotenent Dimitrie Nicolescu” (DM-29) a ajuns vineri, 9 septembrie, în jurul orei 14.00, în portul militar Constanța, unde a acostat, în siguranță, după ce joi, 8 septembrie, s-a deplasat în raionul maritim în care se afla, în derivă, o mina marină raportată de nava GSP „Falcon”.
După impactul cu mina marină, produs în noaptea de 8 septembrie, ca urmare a condițiilor meteo nefavorabile din raionul maritim respectiv, echipajul navei a intervenit pentru astuparea găurii de apă şi pentru limitarea efectelor pătrunderii apei de mare în compartimentul avariat. Ulterior, nava militară a executat marșul de întoarcere spre portul militar Constanța, cu sprijinul remorcherului maritim de intervenţie cu scafandri „Grozavul” și al remorcherului maritim „Viteazu”, care au asigurat asistență și cercetare contra minelor.
În urma producerii exploziei, nu au fost victime sau răniți, cei cei 75 de militari ai echipajului navei au ajuns în siguranţă în portul militar Constanţa, iar la bord nu au fost produse avarii majore. În perioada următoare, nava urmează să fie reparată într-un şantier naval.

BackShare: