Menu
Statul Major al Forțelor Navale
1 noiembrie 2022
Comunicat nr. 112
Persoană de contact: Lt. Alexandru Turturică
Telefon: 0744 359 518

Marinarii militari la Exercițiul multinațional „Poseidon 22”

Un detașament format din 12 scafandri de luptă EOD din cadrul Divizionului 175 Nave Scafandri de Luptă, împreună cu doi ofițeri de stat major, participă, în perioada 31 octombrie - 5 noiembrie, la Exercițiul multinațional „Poseidon 22”, organizat de Forțele Navale ale Bulgariei, în portul Varna și în apele teritoriale ale Bulgariei.

Exercițiul „Poseidon 2022” are ca scop consolidarea cooperării dintre forțele navale române și cele bulgare și face parte din programul NATO „Military Training Exercise”. La exerciţiu, participă forţe şi mijloace din Bulgaria, România, Belgia, Grecia, Lituania şi Turcia.

Obiectivele principale ale exerciţiului sunt consolidarea interoperabilităţii dintre forţele participante în context multinaţional întrunit, îmbunătățirea capacităților tactice, instruirea unităților și ofițerilor de stat major participanți în planificarea și desfășurarea operațiunilor de luptă împotriva minelor marine.

Exercițiul „Poseidon 22” se desfășoară pe baza unui scenariu fictiv, axat pe o situație emergentă de amenințare a minelor.

Forțele Navale Române se adaptează permanent la schimbările mediului de securitate produse pe flancul sud-estic al Alianței Nord-Atlantice și participă cu personal și platforme de luptă la exercițiile organizate de aliați, pentru a contribui la consolidarea măsurilor de apărare colectivă.

Evenimente

BackShare: