Menu
Statul Major al Forțelor Navale
3 noiembrie 2022
Comunicat nr. 113
Persoană de contact: Lt. Alexandru Turturică
Telefon: 0744 359 518

Marinarii militari promovează cariera militară în județul Botoșani

Forțele Navale Române desfășoară, în perioada 8-10 noiembrie, o campanie de promovare a carierei militare în județul Botoșani, pentru a prezenta elevilor de gimnaziu și liceu ofertele educaționale ale instituțiilor militare de învățământ și formare profesională din Constanța și Mangalia.

În zilele de marți, 8 noiembrie, și miercuri, 9 noiembrie, în intervalul orar 09.00-17.00, la Sala Cinema „Unirea” din Municipiul Botoșani, marinarii, scafandrii militari, infanteriștii marini, studenții și elevii militari de la Academia Navală „Mircea cel Bătrân” și de la Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale vor organiza o expoziție interactivă, la care sunt așteptați sute de elevi botoșăneni. La deschiderea oficială a campaniei, care va avea loc marți, 8 noiembrie, la ora 09.00, au fost invitați reprezentanți ai autorităților locale botoșănene, ai Inspectoratului Școlar Județean Botoșani și comandantul garnizoanei Botoșani.

Joi, 10 noiembrie, reprezentanții Forțelor Navale Române vor interacționa cu elevii din Darabani, la Casa de Cultură din localitate, între orele 10.00-12.00, și cu elevii din Dorohoi, în intervalul orar 15.00-18.00, la Sala Cinema a municipiului. La activitățile de promovare, elevii din Darabani și Dorohoi vor avea ocazia să viziteze expoziția de tehnică și armament și să cunoască mai bine oportunitățile și beneficiile oferite de o carieră în Armata României.

În cele trei zile de escală, echipajul Marinei Militare prezent în județul Botoșani și reprezentanți ai Centrului Militar Județean Botoșani se vor întâlni cu peste 1.000 de elevi de gimnaziu și liceu, cărora le vor adresa invitația de a face parte din marea familie a Forțelor Navale Române.

Evenimente

BackShare: