Menu
Statul Major al Forțelor Navale
10 noiembrie 2022
Comunicat nr. 115
Persoană de contact: Lt. Alexandru Turturică
Telefon: 0744 359 518

Ziua Veteranilor marcată de marinarii militari

Marinarii militari din garnizoana Constanța participă vineri, 11 noiembrie, cu prilejul Zilei Veteranilor, la ceremonia militară și religioasă organizată în Cimitirul Central din Constanța, la Monumentul Eroilor din cel de-Al Doilea Război Mondial, începând cu ora 09.00, unde se vor depune coroane de flori la mormintele eroilor căzuți la datorie.

La activitate, sunt invitați reprezentanți din partea autorităților locale, cadre militare, precum și reprezentanți ai asociațiilor de veterani și ai altor organizații neguvernamentale.

*****

La data de 11 noiembrie 1918, ora 11,00, a intrat în vigoare Armistițiul dintre Puterile Antantei şi Germania, în urma căruia se punea capăt Primului Război Mondial. Pentru Armata României, semnificația acestei zile este legată şi de faptul că, la data de 11 noiembrie 2003, a căzut la datorie sublocotenentul p.m. Iosif Silviu Fogoraşi, primul militar român decedat în teatrul de operații din Afganistan. Pentru recunoașterea meritelor personalului Armatei României participant la acțiuni militare, Parlamentul țării noastre a stabilit prin lege, în anul 2014, ca la data de 11 noiembrie să fie celebrată, anual, Ziua Veteranilor.

Evenimente

BackShare: