Menu
Statul Major al Forțelor Navale
11 noiembrie 2022
Comunicat nr. 115
Telefon: 0744 359 518

Ziua Dobrogei, sărbătorită de cei mai tineri marinari

Cu prilejul sărbătoririi Zilei Dobrogei – 14 noiembrie, la Colegiul Național Militar  „Alexandru Ioan Cuza” din Constanța se va organiza o activitate de evocare a momentului istoric, urmată de un spectacol cultural-artistic susținut de elevii colegiului, marți, 15 noiembrie, începând cu ora 10,30 în Sala de conferințe a Forțelor Navale.

Totodată, va fi aprinsă Flacăra „Spiritul dobrogean”, din inițiativa Instituției Prefectului Județului Constanța, care va fi purtată și în alte instituții dobrogene. La activitate vor participa prefectul județului Constanța, dl. Silviu-Iulian Coșa, comandantul Garnizoanei Constanța, contraamiral de flotilă Cornel-Eugen Cojocaru și inspectorul școlar general al județului Constanța, dl. Prof. Sorin Mihai.

****

Jurnaliștii interesați sa participe la activitate, sunt rugați sa transmită solicitarea pe e-mail contact@cmilaicuza.ro, până luni, 14 noiembrie, ora 12.00.

****

Ziua de 14 noiembrie este extrem de importantă pentru România. Este ziua în care, în anul 1878, Dobrogea a intrat oficial în componența statului român modern.

De-a lungul veacurilor, istoria i-a hărăzit Dobrogei o soartă zbuciumată. Rând pe rând, s-au perindat pe aici mai multe armate: persane, romane, iar mai târziu au avut loc invaziile popoarelor migratoare, urmate de stăpânirea otomană. În urma războiului ruso-turc din anii 1877-1878, România și-a dobândit independența, iar Dobrogea a revenit la patria-mamă.

În context european, Mica Unire din anul 1859 și integrarea Dobrogei în tânărul stat român, în anul 1878, au reprezentat primii pași spre recunoașterea României ca stat național unitar, de către Puterile din Europa, fiind, în același timp, temelia fondării statului modern român.

Evenimente

BackShare: