Menu
Statul Major al Forțelor Navale
24 noiembrie 2022
Comunicat nr. 122
Persoană de contact: Lt. Alexandru Turturică
Telefon: 0744 359 518

„Pe mare și pe uscat”, expoziție de pictură la Muzeul Național al Marinei Române

Muzeul Național al Marinei Române prezintă Expoziția de pictură „Pe mare și pe uscat”, a maestrului Victor Lucian Costăchescu, care poate fi vizitată până la data de 12 decembrie 2022. Expoziția a fost vernisată, în prezența șefului Statului Major al Forțelor Navale, de distinsul critic de artă Geta Deleanu, miercuri, 23 noiembrie.

În lucrările lui Victor Lucian Costăchescu peisajele marine sunt punctul central de interes, care focalizează atenția privitorului prin expresivitatea puternică a culorilor și prin unghiul de vedere. Nave pe marea învolburată sau dimpotrivă, liniștită, în apus sau în răsărit de soare, pictate cu pasiune ardentă, în lumini incendiare sau în seninătăți liniștitoare.

Un întreg cosmos, revărsat și reflectat în sclipirile apelor, pe timp de zi sau de noapte. În aranjamentele compoziționale echilibrate și armonioase, imaginile captivează atenția privitorului fascinat de albastrul pur al apelor și cerului, dar și de violetul ce contrapunctează cu portocaliul sau roșul cerului, dominat de noaptea vegheată de lună. Aș putea spune că domnul Victor Costăchescu este un romantic al peisajului marin, văzut în multiple ipostaze, care transpune un prea plin sufletesc și un tumult de trăiri revărsat în culoare”, a menționat doamna Geta Deleanu în „Schița pentru o cronică plastică”.

Evenimente

BackShare: