Menu
Statul Major al Forțelor Navale
2 mai 2023
Comunicat nr. 25
Persoană de contact: Lt. Alexandru Turturică
Telefon: 0744 359 518

Forțele Navale Române au participat la Forumul Maritim al Mării Negre

Șeful Statului Major al Forțelor Navale, viceamiral Mihai Panait, a participat la cea de-a doua ediție a Forumului Maritim al Mării Negre / Black Sea Maritime Forum (BSMF), organizată de Forțele Navale ale Bulgariei, în perioada 24-26 aprilie, la Sofia. Prima ediție a forumului a fost organizată de Forțele Navale Române, s-a desfășurat, în anul 2022, la București, și a reprezentat punerea în practică a inițiativei Comandantul Comandamentului Forțelor Întrunite (JFC) Napoli, amiralul Robert Burke, și a șefului Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu.

Agenda de lucru a viceamiralului Mihai Panait a debutat cu primirea acestuia de către organizatorii BSMF și atașatul militar român, după care a urmat o întâlnire oficială cu Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al României în Republica Bulgaria, Excelența Sa doamna Brânduşa Ioana Predescu, la sediul Ambasadei din Sofia.

Șeful Statului Major al Forțelor Navale a susținut, în cadrul BSMF, o prezentare cu titlul „Lessons learned from real-world mine countermeasures” / „Lecții învățate din războiul contra minelor”, în care a prezentat contextul actual al luptei contra minelor, importanța siguranței de navigație și restricțiile impuse de Forțele Navale Române cu privire la navigația în zona de responsabilitate și rutele impuse, contribuția Forțelor Navale Române în lupta contra minelor, precum și lecțiile învățate de marinarii militari români.

De asemenea, viceamiralul Mihai Panait a participat și la două întâlniri bilaterale cu Comandantul Comandamentului Forțelor Întrunite (JFC) Napoli, amiralul Stuart Munsch, și directorul Gărzii de Coastă din Georgia, comandorul Ramaz Papidze.

Participarea Forțelor Navale Române la BSMF reprezintă o oportunitate de consolidare a relațiilor dintre autoritățile din domeniul securității navale și de a discuta despre coordonarea și cooperarea pe plan regional cu șefii forțelor navale și gărzilor de coastă de la Marea Neagră.

Evenimente

BackShare: