Menu
Statul Major al Forțelor Navale
29 iunie 2023
Comunicat nr. 49
Persoană de contact: Lt. Alexandru Turturică
Telefon: 0744 359 518

„Shield Protector 23”, exercițiu tactic cu trageri de luptă

Comandamentul Flotei „Viceamiral Vasile Urseanu” a condus Exercițiul tactic cu trageri de luptă „Shield Protector 23”, care s-a desfășurat în perioada 26-28 iunie, în apele teritoriale ale României și în raioanele maritime de instrucție ale Forțelor Navale Române.

 La exercițiu, au participat Fregata „Regina Maria” (F222) din compunerea Flotilei 56 Fregate „Contraamiral Horia Macellariu”, Puitorul de Mine și Plase „Viceamiral Constantin Bălescu” (274) și Dragorul Maritim „Slt. Alexandru Axente” (30) din compunerea Divizionului 146 Nave Minare Deminare, Nava Purtătoare de Rachete ,,Zborul” (188) din compunerea Divizionului 150 Rachete Navale, precum și Corveta „Amiral Petre Bărbuneanu” (260) din compunerea Divizionului 50 Corvete.

Aproximativ 500 de militari de la bordul navelor participante au executat, pe mare, trageri cu sistemele de artilerie de la bord, exerciții de căutare și salvare, exerciții de luptă la suprafață, manevre de remorcaj și reaprovizionare, precum și acțiuni de monitorizare a traficului naval.

La „Shield Protector 23” au participat cu forțe de sprijin Baza Logistică Navală „Pontica”, Brigada 243 Radioelectronică și Observare „Callatis”, Direcția Hidrografică Maritimă „Comandor Alexandru Cătuneanu”, Centrul de Instruire, Simulare, Evaluare și Jocuri de Război al Forțelor Navale.

Marina Militară Română se adaptează rapid la schimbările mediului de securitate din regiunea Mării Negre și își consolidează capacitatea de reacție pentru asigurarea securității naționale, prin exercițiile desfășurate.

Evenimente

BackShare: