Menu
Statul Major al Forțelor Navale
14 septembrie 2023
Comunicat nr. 80
Persoană de contact: Lt. Alexandru Turturică
Telefon: 0744 359 518

Campanie de promovare a Forțelor Navale Române în Județul Prahova

Forțele Navale Române vor desfășura, în perioada 19-22 septembrie, la Palatul Culturii din Municipiul Ploiești, o campanie de promovare a carierei militare, la care sunt invitați elevii de la școlile și liceele civile din Județul Prahova.

Activitatea planificată de Statul Major al Forțelor Navale se află la cea de-a doua ediție, prima fiind cea din luna septembrie a anului 2022, la care au participat aproximativ 3.000 de elevi prahoveni, în cele patru zile de interacțiune cu reprezentanții Forțelor Navale Române.

La ediția din acest an, elevii din Județul Prahova sunt invitați să interacționeze cu reprezentanți de la Flotila 56 Fregate „Contraamiral Horia Macellariu”, Centrul 39 Scafandri, Direcția Hidrografică Maritimă „Comandor Alexandru Cătuneanu”, Regimentul 307 Infanterie Marină și nava-școală „Mircea”, precum și de la instituțiile militare de învățământ din Forțele Navale Române, Academia Navală „Mircea cel Bătrân”, Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale „Amiral Ion Murgescu” și Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza”. De asemenea, pentru acordarea de informații cu privire la modalitate de înscriere în sistemul militar de învățământ, vor fi prezenți la activitate și reprezentanți de la Centrul Militar Județean Prahova.

Deschiderea oficială a campaniei de promovare se va desfășura marți, 19 septembrie, la ora 13.00, la Palatul Culturii din Ploiești, odată cu primirea unui reprezentant al echipei de comandă a Statului Major al Forțelor Navale de către un reprezentant al comenduirii garnizoanei Ploiești. La activitate, vor fi invitați și reprezentanți ai autorităților publice locale, precum și ai Inspectoratului Școlar Județean Prahova. De asemenea, la deschiderea campaniei de promovare, vor fi prezenți și elevi de la Colegiul Național Militar „Dimitrie Cantemir” din Breaza.

Programul zilei de marți, 19 septembrie, va fi încheiat cu un concert susținut de Muzica Militară a Forțelor Navale, între orele 18.00-19.00, în fața Palatului Culturii din Ploiești, pentru publicul spectator.

Expoziția de machete de nave militare și faruri, hărți de navigație, cărți de specialitate, obiecte specifice de marină de la bordul navelor militare, tehnică și armament utilizat de infanteriștii marini și echipamente de scufundare, precum și standurile cu ofertele educaționale ale celor trei instituții militare de învățământ, organizate de Forțele Navale Române la sediul Palatului Culturii din Ploiești, pot fi vizitate, gratuit, în perioada 19-21 septembrie, între orele 09.00-19.00, și vineri, 22 septembrie, în intervalul orar 09.00-15.00.

Campania de promovare a carierei militare în Forțele Navale Române este realizată în parteneriat cu Asociația „Suntem România!”, Palatul Culturii din Ploiești, Baza 2 Logistică „Valahia” din Ploiești, Prefectura Județului Prahova, Consiliul Județean Prahova, Primăria Municipiului Ploiești, Inspectoratul Școlar Județean Prahova și Centrul Militar Județean Prahova.

 

BackShare: