Menu
Statul Major al Forțelor Navale
28 martie 2024
Comunicat nr. 15
Persoană de contact: Lt. Alexandru Turturică
Telefon: 0724 820 002

Conferința internațională „Black Sea Maritime Forum”

Forțele Navale Române organizează, în perioada 3-5 aprilie, la București, Conferința „Black Sea Maritime Forum” (Forumul Maritim al Mării Negre), în colaborare cu Forțele Navale ale Statelor Unite ale Americii din Europa și Africa (U.S. Naval Forces Europe-Africa – NAVEUR-NAVAF) și cu Comandamentul Forțelor Întrunite Aliate Napoli (Allied Joint Force Command Naples – JFC Naples).

La ediția din acest an, participă reprezentanți din structuri ale statelor aliate și partenere (Bulgaria, Canada, Franța, Georgia, Grecia, Italia, Japonia, Marea Britanie, România, Statele Unite ale Americii, Suedia, Turcia și Ucraina), precum și personalități din domeniul apărării și securității naționale și colective.

Forumul asigură un cadru de discuții și dezbateri pentru specialiştii din doameniul naval, referitoare la protecția infrastructurii critice, situația de securitate din zona Mării Negre, cooperarea în domeniul securității maritime și rolul Mării Negre în economia globală și sectoarele energetice.

Evenimentul se află la cea de-a doua ediție organizată în România, prima desfășurându-se în anul 2022, la București, având potențialul de a deveni un forum periodic și de a contribui la dezvoltarea cooperării dintre autoritățile din domeniul securității navale.

***

Jurnaliștii interesați să asiste la deschiderea „Black Sea Maritime Forum”, care va avea loc joi, 4 aprilie, orele 09.30-11.30, la Cercul Militar Național, sunt rugați să transmită solicitările de acreditare și datele personale de identificare (nume, prenume, instituția, serie și număr carte de identitate, număr de înmatriculare auto) pe adresa de e-mail contact@navy.ro, până luni, 1 aprilie, ora 10.00.

Accesul jurnaliștilor se face prin intrarea din Strada Constantin Mille, Nr. 1, în intervalul orar 08.30-09.00.

Persoană de contact: locotenent Alexandru Turturică, mobil 0724 820 002.

Evenimente

BackShare: