Menu
Statul Major al Forțelor Navale
11 iunie 2024
Comunicat nr. 37
Persoană de contact: Lt. Alexandru Turturică
Telefon: 0724 820 002

„Eurasian Partnership Mine Counter Measure Dive 24”, exercițiul multinațional organizat și condus de Centrul de Scafandri

Forțele Navale Române organizează, în perioada 10-14 iunie, Exercițiul multinațional „Eurasian Partnership Mine Counter Measure Dive 24”, cu participarea a peste 200 de militari români și aproximativ 50 de militari străini.

Exercițiul „EP MCM Dive 24”, condus de Centrul de Scafandri, își propune să consolideze interoperabilitatea și pregătirea operațională în domeniul eliminării dispozitivelor explozive și cel al luptei contra minelor.

La exercițiu, alături de vânătorul de mine M 270 „Sublocotenent Ion Ghiculescu”, mai participă nava maritimă pentru scafandri „Grigore Antipa”, nava rapidă de scafandri „Venus”, remorchere de radă și port, ambarcațiuni rapide de tip RHIB, două elicoptere IAR 330, un elicopter IAR 330 Puma Naval, detașamente de scafandri de luptă EOD (Explosive Ordnance Disposal), detașamente de scafandri de luptă de mare adâncime, detașamente de scafandri de salvare, o echipă de meteorologie și oceanografie și un centru de analiză și evaluare a datelor pentru lupta împotriva minelor.

Ceremonia de deschidere a exercițiului s-a desfășurat luni, 10 iunie, în portul militar Constanța, în prezența locțiitorului șefului Statului Major al Forțelor Navale, contraamiral de flotilă Marcel Neculae.

***

Joi, 13 iunie, în cadrul Exercițiului multinațional „EP MCM Dive 24”, se va organiza Ziua Presei, la bordul navei maritime pentru scafandri „Grigore Antipa”. Jurnaliștii interesați să asiste la secvențele planificate, sunt rugați să transmită solicitările de acreditare și datele de identificare (nume, prenume, funcție, redacție, număr de înmatriculare auto, număr și serie C.I.) pe adresa de e-mail centruldescafandri@navy.ro, până miercuri, 12 iunie, ora 12.00.

Reprezentanții mass-media vor fi ambarcați la bordul unui remorcher maritim, joi, 13 iunie, în intervalul orar 08.20-08.40, în portul militar Constanța, pentru transferul la nava maritimă pentru scafandri „Grigore Antipa”, nava comandant a exercițiului.

Persoane de contact: Locotenent Alexandru Turturică, tel. 0724 820 002, și Daniel Stoenciu, tel. 0755 415 555.

 

Evenimente

BackShare: