Menu
Statul Major al Forțelor Navale
12 iunie 2024
Comunicat nr. 38
Persoană de contact: Lt. Alexandru Turturică
Telefon: 0724 820 002

Militarii din Forțele Navale participă la ceremonii militare dedicate eroilor neamului românesc

Ziua Eroilor va fi comemorată, în acest an, joi, 13 iunie, odată cu sărbătoarea creștină a Înălțării Domnului, ca semn de recunoștință pentru toți eroii care au luptat de-a lungul veacurilor, pe câmpurile de luptă, pentru libertatea țării, apărarea suveranității și integrității teritoriale.

Forțele Navale Române vor marca această zi prin participarea la ceremonii militare și religioase, organizate în garnizoanele București, Constanța, Mangalia, Brăila, Tulcea și Babadag, astfel:

La București, începând cu ora 12.00, reprezentanți ai Statului Major al Forțelor Navale vor participa la ceremonii de depuneri de coroane de flori la Mormântul Ostașului Necunoscut din Parcul Carol I, la Monumentul eroilor militari căzuți în misiune în teatre de operații și pe teritoriul României din Parcul Tineretului și la Monumentul Eroilor Patriei de la Universitatea Națională de Apărare „Carol I”.

La Constanța, activitatea va avea loc la Monumentul Eroilor din Cimitirul Central, începând cu ora 12.00, unde marinarii militari vor depune coroane de flori, împreună cu studenți și elevi ai instituțiilor militare de învățământ din Forțele Navale și cu reprezentanți ai autorităților locale și ai asociațiilor socio-profesionale.

La Mangalia, militarii și reprezentanții autorităților și asociațiilor locale vor depune coroane de flori la Complexul Monumental din Piața Republicii, începând cu ora 12.00.

La Brăila, la ora 17.00, marinarii militari, alături de reprezentanții locali, vor fi prezenți la Cimitirul Eroilor „Sfântul Constantin”, unde se va desfășura o ceremonie militară.

La Tulcea, începând cu ora 12.00, militarii din Forțele Navale vor participa la ceremonia militară care se va desfășura la Cimitirul Eroilor.

La Babadag, în cadrul unei ceremonii militare organizate la Monumentul Eroilor, începând cu ora 12.00, infanteriștii marini vor aduce un omagiu celor căzuți la datorie.

Evenimente

BackShare: