Menu
Statul Major al Forțelor Navale
19 iunie 2024
Comunicat nr. 44
Persoană de contact: Lt. Alexandru Turturică
Telefon: 0724 820 002

Marș pe Dunăre executat de Flotila Fluvială

Două nave militare ale Divizionului 67 Nave Purtătoare de Artilerie „Comandor Virgil Alexandru Dragalina” din compunerea Flotilei Fluviale execută, în perioada  17-27 iunie, un marș pe itinerariul Brăila - Baziaș.

Monitorul 46 „Ion C. Brătianu” și vedeta blindată 178 „Smârdan” vor acosta joi, 20 iunie, în portul Calafat, unde, în intervalul orar 17.00-20.00, va fi organizată Ziua Porților Deschise. Marinarii militari fluviali vor primi la bord publicul interesat să interacționeze cu echipajele celor două nave și să viziteze expoziții de aparatură și tehnică militară, precum și un atelier cu lucrări de matelotaj. De asemenea, în cadrul activității, vor fi prezentate și ofertele educaționale ale instituțiilor militare de învățământ din Forțele Navale Române.

***

Divizionul 67 Nave Purtătoare de Artilerie este subordonat Comandamentului Flotilei Fluviale „Mihail Kogălniceanu” și reprezintă o puternică forță fluvială, capabilă să apere interesele naționale pe întregul sector românesc al Dunării și la gurile sale de vărsare. Această structură a Flotilei Fluviale are un rol important în cadrul securității și apărării României,  reprezentând, totodată, un mijloc eficient de participare la inițiativele regionale de cooperare.

BackShare: