Menu
Statul Major al Forțelor Navale
21 iunie 2024
Comunicat nr. 46
Persoană de contact: Lt. Alexandru Turturică
Telefon: 0724 820 002

Scafandrii militari au participat la Exercițiul multinațional TRITON 24

Militari ai Centrului de Scafandri al Forțelor Navale Române au participat, în perioada 17-21 iunie, la cea de-a patra ediție a exercițiului multinațional de profil TRITON 24, organizat de Forțele Navale ale Bulgariei în proximitatea orașului Varna și în apele teritoriale ale Bulgariei.

Scopul exercițiului TRITON 24 a fost consolidarea cooperării și interoperabilității dintre țările partenere participante (Bulgaria, Franța, România, Statele Unite ale Americii și Turcia). La activitățile de instruire comună, Forțele Navale Române au participat cu ofițeri de stat major, scafandri de luptă EOD (Explosive Ordnance Disposal) și scafandri de mare adâncime care, alături de partenerii străini, au executat secvențe de antrenament specifice luptei împotriva amenințărilor subacvatice, în special împotriva pericolului minelor marine.

Prin participarea scafandrilor militari români la Exercițiul multinațional TRITON 24, Forțele Navale contribuie la creșterea nivelului de instruire în vederea executării sarcinilor tactice specifice operațiilor executate în mediu multinațional și întrunit, în conformitate cu standardele și procedurilor NATO.

Evenimente

BackShare: