Menu
Statul Major al Forțelor Navale
26 iunie 2024
Comunicat nr. 49
Persoană de contact: Lt. Alexandru Turturică
Telefon: 0724 820 002

Forțele Navale Române, parte a grupului operativ pentru combaterea minelor marine din Marea Neagră

Dragorul maritim 30 „Sublocotenent Alexandru Axente” a plecat miercuri, 26 iunie, din portul militar Constanța, pentru a se integra în grupul operativ pentru combaterea minelor marine din Marea Neagră (MCM BS TG – Mine Countermeasures Black Sea Task Group).

După ieșirea din port, dragorul, care face parte din Divizionul 146 Nave Minare-Deminare, a executat activități de cercetare contra minelor și a însoțit nava-școală „Mircea”- care execută un marș internațional de instrucție în Marea Mediterană, până la intrarea în strâmtorile turcești, pentru a elimina orice pericol de navigație.

Alături de nave militare ale Bulgariei și Turciei, dragorul maritim 30 va face, în perioada următoare, o escală în portul Istanbul, din Turcia, unde luni, 1 iulie, se va activa gruparea navală MCM BLACK SEA, din al cărei stat major fac parte și doi ofițeri români de marină. Ulterior, navele din compunerea acesteia vor executa un marș spre portul Burgas și vor participa, în perioada 6-12 iulie, la Exercițiul multinațional BREEZE 24, organizat de Forțele Navale ale Bulgariei.

Prin participarea dragorului maritim „Sublocotenent Alexandru Axente” la misiunile grupului operativ pentru combaterea minelor marine din Marea Neagră, Forțele Navale Române contribuie la îndeplinirea măsurilor de apărare colectivă și constituie un element important în furnizarea siguranței de navigație în regiune.

Echipajul dragorului maritim 30 este format din 74 de militari și este comandat de locotenent-comandorul Ioan Moldovan.

Evenimente

BackShare: