Menu
Statul Major al Forțelor Navale
1 iulie 2024
Comunicat nr. 51
Persoană de contact: Lt. Alexandru Turturică
Telefon: 0724 820 002

Șase decenii de tradiții pentru Divizionului 129 Nave Speciale și de Sprijin Logistic

Divizionul 129 Nave Speciale și de Sprijin Logistic a marcat luni, 1 iulie, împlinirea a 60 de ani de existență, printr-o ceremonie militară, urmată de o serie de activități comemorative care au evidențiat realizările și contribuția unității în istoria Forțelor Navale Române.

Ceremonia militară s-a desfășurat în prezența locțiitorului pentru resurse al șefului Statului Major al Forțelor Navale, contraamiralul de flotilă Daniil Trică, locțiitorului comandantului Bazei Logistice Navale „Pontica”, comandor Valentin Munteanu, comandanților de mari unități și unități din Forțele Navale Române, foștilor comandanți ai divizionului, precum și reprezentanților autorităților publice și locale.

De asemenea, la activitate, au fost acordate distincții și medalii pentru merite deosebite obținute de personalul din domeniul sprijinului logistic.

***

Divizionul 129 Nave Speciale și de Sprijin Logistic a fost înființat la data de 1 iulie 1964 și are misiunea de a asigura sprijin logistic și operațional unităților de nave din Forțele Navale.

Misiunile unității sunt de remorcaj, de asigurare pe mare a țintelor navale pentru executarea tragerilor de artilerie, de transport materiale și alimente la navele aflate pe mare în raioane maritime costiere, de remorcaj-salvare, precum și de transport și distribuție produse petroliere.   

         

Evenimente

BackShare: