Menu
Statul Major al Forțelor Navale
1 iulie 2024
Comunicat nr. 52
Persoană de contact: Lt. Alexandru Turturică
Telefon: 0724 820 002

Forțele Navale Române preiau președinția Comisiei Hidrografice pentru Marea Mediterană și Marea Neagră

Direcția Hidrografică Maritimă „Comandor Alexandru Cătuneanu” va organiza, în perioada 2-4 iulie, la Constanța, cea de-a XXIV-a ediție a Conferinței Comisiei Hidrografice pentru Marea Mediterană și Marea Neagră (MBSHC 24).

Cu acest prilej, Direcția Hidrografică Maritimă, în calitate de autoritate națională în domeniul hidrografiei, va prelua președinția comisiei, pentru o perioadă de doi ani.

Inițiativa MBSHC este destinată consolidării colaborării în domeniul hidrografiei, cartografiei și oceanografiei între statele riverane Mării Mediterane și Mării Negre, membre ale Organizației Hidrografice Internaționale (OHI).

Organizarea conferinței în România subliniază angajamentul țării noastre față de cooperarea regională și rolul său activ în plan internațional. În ultimii ani, România a realizat progrese semnificative în modernizarea serviciilor și a echipamentelor  hidrografice, investind, totodată, în nave de cercetare de ultimă generație și tehnologii avansate de procesare a datelor, fiind un pilon important în comunitatea hidrografică regională.

Activitatea va reuni experți naționali și internaționali în domeniul hidrografiei, reprezentanți ai sectorului privat și ai organizațiilor non-guvernamentale, pentru a dezbate cele mai recente tendințe și inovații și pentru a analiza soluțiile moderne de îmbunătățirea siguranței navigației.

***

Jurnaliștii interesați să asiste la deschiderea oficială a conferinței, planificată miercuri, 3 iulie, în intervalul orar 09.00-10.00, la Hotel Dacia-Sud Mamaia – Sala Noblesse, sunt rugați să transmită solicitările de acreditare și datele personale de identificare (nume, prenume, seria și numărul C.I., număr de telefon și număr de înmatriculare auto), până marți, 2 iulie, ora 15.00, pe adresa de e-mail hidro@dhmfn.ro.

Persoane de contact: locotenent Alexandru Turturică, mobil 0724 820 002, și Paula Paraschiv, mobil 0721 234 867.

Evenimente

BackShare: