Menu

Comandantul Regimentului 307 Infanterie Marină

Colonel
Marius GHEORGHESCU
(2020 -)

S-a născut în oraşul Caransebeș, judeţul Caraș-Severin la data de 13.12.1970. A absolvit cursurile Colegiului Militar Liceal „Tudor Vladimirescu” din Craiova în anul 1989 și ale Institutului Militar de artilerie și geodezie ,,Ioan Vodă”, arma artilerie și rachete în anul 1992, fiind repartizat la Regimentul 36 Infanterie Marină, în funcţia de comandant de pluton.

În perioada 1995-1999 şi-a desfăşurat activitatea la Divizionul 365 Artilerie unde a îndeplinit funcţia de comandant baterie stat major.

În perioada 1999-2003 a încadrat funcția de șef al asigurării tehnice cu armament și muniții și șef al operațiilor și instrucției în cadrul Batalionului 361 Infanterie.

Începând cu anul 2005 ofiţerul şi-a desfăşurat activitatea în Batalionul 307 Infanterie Marină, ocupând succesiv funcțiile de ofițer 4 la N3 – Operații și instrucție, șef al operațiilor și instrucției și locțiitor al unității.

În anul 2008 a deținut timp de 7 luni comanda Detașamentului ROFN XVI în cadrul Forței de Menținere a Păcii KFOR din Balcanii de Vest în Kosovo, misiune executată în premieră pentru infanteriștii marini.

La data de 01.11.2020 a fost numit comandant al Regimentului 307 Infanerie Marină.

Pentru desăvârșirea pregătirii profesionale a urmat mai multe cursuri de carieră și de specializare:
- Colegiul de Comandă și Stat Major Infanterie Marină – Statele Unite ale Americii, Quantico, Virginia, 2014;
- Programul de studii universitare de master de conducere interarme, specializarea conducere interarme – forțe terestre, arma infanterie, 2019.

În semn de apreciere, pentru profesionalismul dovedit și pentru rezultatele remarcabile obținute de-a lungul carierei, i-au fost conferite următoarele ordine și medalii:
- Semn onorific în Serviciul Patriei;
- Emblema de merit „În Serviciul Armatei României”, cls. a-II-a;
- Emblema de Onoare a Armatei României;
- Emblema de Onoare a Forţelor Terestre;
- Emblema de Onoare a Forţelor Navale.