Menu

Comandantul Centrului pentru Tehnologia Informaţiei şi Apărare Cibernetică al Forțelor Navale

Comandor
Virgil Ovidiu ISAC
(2017 - )

Comandorul Virgil Ovidiu ISAC s-a născut la data de 30 mai 1974 în Botoşani, județul Botoşani.

A absolvit studiile liceale in 1992, iar în perioada 1992-1997, a urmat cursurile Academiei Navale "Mircea cel Bătrân", Facultatea de Inginerie Marină. În 1999, a absolvit Facultatea de matematică-informatică, din cadrul Universităţii "Ovidius".
După absolvirea Academiei Navale "Mircea cel Bătrân", a activat în calitate de comandant vedetă torpiloare 58, la divizionul 81. Apoi a fost numit în funcţia de comandant de vedetă torpiloare, pe rând la vedeta torpiloare 67 şi vedeta torpiloare 74.
Între 1999-2000 a fost ofiţer 3 cu operaţiile la Divizionul 50 Fregate şi la corveta 265.
De la data de 1 iulie 2001 a fost numit în funcţia de ofiţer 3 la colectivul elaborare programe asigurare logistică, Centrul de Calcul Mic nr. 21.
Din 2003 a fost Şef secţie realizare şi mentenanţă software la Centrul de Informatică al Forţelor Navale.
Între anii 2007-2011 a fost Şeful Biroului Analiză, Proiectare şi Realizare Sisteme Informatice Navale la Centrul de Informatică al Forţelor Navale.
Între anii 2012-2016 a fost Şeful Secţiei Analiză, Proiectare şi Implementare Sisteme Informatice Navale la Centrul de Informatică al Forţelor Navale.
La data de 01 august 2016 a fost împuternicit pentru a îndeplini atribuţiile funcţiei de comandant al Centrului pentru Tehnologia Informaţiei şi Apărare Cibernetică al Forţelor Navale.
La data de 15 ianuarie 2017 a fost numit comandant al Centrului pentru Tehnologia Informaţiei şi Apărare Cibernetică al Forţelor Navale.

De-a lungul carierei şi-a dezvoltat pregătirea profesională şi a absolvit numeroase cursuri de carieră şi nivel, precum:
- Curs de G.N.D.S.S., la Academia Navală "Mircea cel Bătrân" - 2000;
- Curs avansat de logistica unităţilor de marină, la Academia Navală "Mircea cel Bătrân"- 2002;
- Curs de stat major pentru ofiţeri din Forţele Navale, la Academia Navală "Mircea cel Bătrân" - 2005;
- Curs de reîmprospătare a cunoştinţelor de limba engleză, la Academia Navală "Mircea cel Bătrân" - 2006;
- Curs de specializare în domeniul planificării resurselor umane şi materiale în situaţii de criză, la mobilizare la Şcoala de Aplicaţie a Forţelor Navale - 2009;
- Curs de reîmprospătare a cunoştinţelor de limba engleză, la Academia Navală "Mircea cel Bătrân" - 2011;
- Stagiu de pregătire pentru programul de management al activităţilor şi documentelor de stat major "TASKER TRACKER", în Bruxelles, Belgia- 2011;
- SQL Server 2012: Features for Administrators (MICROSOFT).

În semn de apreciere, pentru profesionalismul dovedit și pentru rezultatele remarcabile obținute de-a lungul carierei, i-au fost conferite următoarele ordine și medalii:
Emblema de Onoare a Statului Major General, Emblema de Onoare a Comunicaţiilor şi Informaticii Semnul onorific "În Serviciul Patriei" pentru 15 de ani de activitate, Emblema de Onoare a Forţelor Navale, Emblema de Onoare a Resurselor Umane, Emblema de Onoare a Logisticii, Distincţia "Omul anului" în 2015 şi Semnul onorific "În Serviciul Patriei" pentru 20 de ani de activitate.

Vorbește fluent limba engleză.