Menu

Comandantul Divizionului 508 Rachete de Coastă

Comandor
Vasile Vrabie
(2017 -)

Comandorul Vasile Vrabie s-a născut la data de 19 noiembrie 1973 în localitatea Rediu, județul Neamț.

A absolvit Liceul Militar de Marină Constanța, iar în perioada 1992-1997 a urmat cursurile Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”, Facultatea Navigație. După absolvirea Academiei Navale, a activat în calitate de comandant unitate de luptă navigație la Dragorul de Bază 14, Corveta 262. Începând cu anul 2003, a îndeplinit funcții de execuție și de comandă în cadrul Comandamentului Operațional Naval și Comandamentul Flotei.

Perfecționarea profesională a debutat cu cursul de radiocomunicații navale terminologie NATO și a continuat cu cursul „Folosirea în luptă a unităților de nave”. În perioada 2010-2011 a urmat cursurile masteratului Conducere Interarme – Forţe Navale la Universitatea Naţională de Apărare „Carol I” din Bucureşti. În anul 2012, a fost numit șef de stat major la Grupul de Elicoptere.

În anul 2016 a urmat cursul de conducere a activităților în domeniul informațiilor pentru apărare organizat de Facultatea de Securitate și Apărare a Universității Naționale de Apărare „Carol I”.

Prin ordin al ministrului apărării naționale, la data de 15 septembrie 2017 a fost numit comandant al Divizionului 508 Rachete de Coastă.

În semn de apreciere pentru profesionalismul dovedit și pentru rezultatele remarcabile obținute de-a lungul carierei, i-au fost conferite următoarele ordine și medalii: Ordinul „Virtutea Militară” în grad de „Cavaler” cu însemn pentru militari, Emblema de Merit „În Serviciul Armatei României”, clasa a III-a, Semnul onorific „În Serviciul Patriei” pentru 15 de ani de activitate, Semnul onorific „În Serviciul Patriei” pentru 20 de ani de activitate.

Vorbeşte limba engleză.