Menu


STRUCTURA ŞI ORGANIZAREA

În prezent, structura Regimentului 307 Infanterie Marină se fundamentează pe doctrina, mediul specific de luptă, înzestrarea, misiunile și cerințele sale operaţionale, având în compunere unități (subunități) de infanterie marină, artilerie, antiblindate, cercetare, geniu, comunicații, și de sprijin logistic.

Regimentul 307 Infanterie Marină este organizat pe următoarele structuri:
1. Comandamentul regimentuluieste organizat pe entități organizaționale specializate de stat major (personal, informații, operații, instrucție, logistică comunicații și informatică) și entități de sprijin decizional. Principala destinație a comandamentului o constituie exercitarea actului de comandă şi control asupra forțelor prin planificarea, pregătirea, coordonarea și evaluarea acțiunilor tactice.
2. Batalionul de Infanterie Marinăconstituie unitatea de manevră a regimentului destinată executării acțiunilor de luptă decisive pentru îndeplinirea obiectivului în luptă. Batalionul de Infanterie Marină este organizat de regulă, pe Companii de Infanterie Marină cu organizare similară (3-4 plutoane de infanterie marină, pluton de armament greu, echipe de lunetiști, comanda companiei,). În acțiunile tactice de luptă, Companiile de Infanterie Marină pot acționa pe jos (debarcate), pe transportoare amfibii blindate (TAB) sau prin debarcarea de pe ambarcațiuni rapide de desant amfibiu (nave fluviale) și elicoptere.
3. Batalionul de Sprijin Luptăconstituite unitatea destinată asigurării funcțiunilor de sprijin al acțiunilor tactice ale regimentului în luptă. Batalionul este organizat pe subunități specializate: Compania I.S.R. (cercetare-supraveghere), Bateria de Artilerie (sprijin prin foc) și Compania Stat Major (comunicații-informatică, sprijin de geniu, protecția forței, treceri desant etc.)
4. Compania Logisticăconstituie subunitatea destinată asigurării sprijinului logistic al acțiunilor de luptă în câmpul tactic, prin principalele funcțiuni specifice: aprovizionare-reaprovizionare, transport, întreținere tehnică, sprijin medical, servicii de campanie și infrastructură.

De regulă, regimentul acționează prin detașamente de desant amfibiu de nivel Pluton – Companie de Infanterie Marină, întărit(ă) în funcție de specificul misiunii, ambarcate la bordul navelor fluviale, pe ambarcațiuni specializate de desant amfibiu, pe elicoptere sau combinat. De asemenea, în acțiunile tactice terestre (similar plutoanelor/companiilor de infanterie), aceasta poate opera independent, în cadrul unor grupări de forțe terestre (grupuri de luptă) sau întrunite.

Veriga de bază a regimentului o constituie pușcașul marin. La baza instrucției pușcașilor marini, stau: condiția fizică superioară, abilitățile de folosi armamentul individual de infanterie, capacitatea de supraviețuire și improvizație şi lucrul în echipă, în scopul de a face faţă mediului ostil și a învinge inamicul.

Indiferent de gradul său şi de poziţia pe care o ocupă în cadrul unităţii, militarul din Regimentul 307 Infanterie Marină, este în primul rând PUŞCAŞ MARIN. Această calitate îl obligă să se instruiască la un înalt nivel profesional şi să dovedească în luptă, calităţi precum: integritate, onoare, loialitate, angajament, respect, curaj şi patriotism.