Menu

Sublocotenent (pm) Adrian POSTELNICU

22 septembrie 2013

     Sublocotenent (pm) Adrian POSTELNICU a căzut la datorie în ziua de 22 septembrie 2013, în valea Tagab din Afganistan pe timpul desfășurării unei misiuni specifice forțelor speciale, executată împreună cu efectivele întrunite ale partenerului american și afgan, în urma unui atac al forțelor insurgente.
     Încă de mic copil, Adrian POSTELNICU, a iubit armata și țara, urmând un drum plin de realizări și o carieră militară strălucită.
     În anul 1999, a depus jurământul militar, fiind militar în termen la Clubul Sportiv al Armatei STEAUA din București, ca sportiv de performanță în disciplina Rugby.
     Adrian POSTELNICU, om ambițios și luptător, cu abilități sportive deosebite, pătruns de dorința de a deveni militar profesionist, a optat și a fost selecționat pentru a deveni scafandru de luptă la Forțele Speciale din cadrul Forțelor Navale în anul 2004.
     Eroul nostru, Adrian POSTELNICU a depus apoi toate eforturile pentru perfecționarea pregătirii sale, absolvind absolvind diferite cursuri specifice forțelor speciale, cum ar fi: scafandrerie, trăgător de elită, specialist EOD, alpinism, dirijare aeriană, conducători ambarcațiuni speciale, fapt ce a condus la promovarea sa în carieră.
     Într-un timp relativ scurt, Adrian POSTELNICU a reușit să atingă un nivel înalt de profesionalism, drept pentru care a fost trecut în corpul subofițerilor în anul 2009.
     În anul 2013, Adrian și-a manifestat dorința pentru a fi selecționat și a participat pentru prima oară la o misiune în Teatrul de Operațiuni din Afganistan.