Menu

Aspirant (pm) Marius Cătălin CHIOVEANU

05 iulie 2010

   Aspirantul (pm) Marius Cătălin CHIOVEANU a căzut la datorie în catastrofa aviatică de pe Aerodromul Tuzla, din data de 5 iulie 2010, în timp ce se afla în misiune de zbor pentru executarea antrenamentelor de parașutare.
   S-a născut pe 28 august 1988, în localitatea Cuza Vodă, județul Călărași. După terminarea liceului a optat pentru înrolarea ca militar angajat cu contract și pentru încadrarea unei funcții de scafandru de luptă.
   În anul 2007, Cătălin Marius CHIOVEANU a devenit scafandru de luptă la Grupul Naval de Forțe pentru Operații Speciale.
   Cătălin Marius CHIOVEANU s-a dedicat în totalitate visului său, depunând toate eforturile pentru o pregătire exemplară în scafandrerie, parașutism, alpinism, lunetiști, conducători ambarcațiuni speciale. A participat la majoritatea exercițiilor și aplicațiilor naționale și multinaționale, distingându-se ca un profesionist foarte bun.
   Activitățile deosebit de complexe și numeroase pe care le-a executat, au făcut din aspirantul (pm) Cătălin Marius CHIOVEANU un om de echipă, care a inspirat încredere tuturor colaboratorilor, fiind un om de nădejde, pe care te puteai baza în orice moment și în orice situație.