Menu

Aspirant (pm) Gheorghe Cătălin RĂDOI

05 iulie 2010

   Aspirantul (pm) Gheorghe Cătălin RĂDOI a căzut la
datorie în catastrofa aviatică de pe Aerodromul de la Tuzla din data de 5 iulie 2010, în timp ce se afla în misiune de zbor pentru executarea antrenamentelor de parașutare.
   S-a născut pe 8 aprilie 1974 în municipiul Constanța.
   A urmat școala generală și liceul în Constanța și apoi Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale "Amiral Murgescu" pe care a absolvit-o, în anul 1997, cu
calificative foarte bune. La absolvire, a primit comanda unei grupe mine și drăgi la o navă dragoare. A fost încadrat apoi pe diferite funcții la Divizionul 146 Nave Minare-Deminare.
   Remarcându-se atât prin calitățile fizice si psihice deosebite, cât și prin dorința de a face parte din forțele speciale, în anul 2004, Cătălin RĂDOI a fost selecționat pentru încadrarea funcției de specialist 1 la grupul de scafandri de incursiune din Divizionul 175 Nave Scafandri.
   Nivelul excelent de pregătire l-a calificat pe Cătălin RĂDOI pentru urmarea unui curs de specializare în Statele Unite ale Americii pe linia forțelor speciale, înscriindu-se printre primii militari din Armata României care au reușit să absolve cu succes unul dintre cele mai dificile cursuri de scafandri de luptă din lume.
   Ca desăvârșire a pasiunii și a calităților sale profesionale, începând cu anul 2010 a optat pentru participarea la acțiunile de asistență militară din Teatrul de Operații Afganistan, luând parte la pregătire ca Specialist în cadrul Detașamentului combinat. Cătălin RĂDOI a fost un profesionist, și-a câștigat prin muncă locul în echipă și a rămas acolo până la sfârșit.