Menu

Aspirant (pm) Florin Claudiu CIȘMAȘU

05 iulie 2010

   Aspirantul (pm) Florin Claudiu CIȘMAȘU a căzut la datorie în cea mai mare catastrofă aviatică pe timp de pace din istoria Ministerului Apărării Naționale în timp ce se afla în misiune de zbor pentru executarea antrenamentelor de parașutare.
   S-a născut în 24 mai 1976 în municipiul Mangalia. A urmat școala generală și liceul în localitatea natală.
   După absolvirea în 1997 a Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale "Amiral Ion Murgescu" a fost numit în funcția de comandant al grupei de radiolocație la o vedetă torpiloare. În anul 2000 a optat pentru încadrarea unei funcții de scafandru de luptă, ocupând apoi funcția de comandant grupă radio la vedeta rapidă pentru scafandri Jupiter. Începând cu anul 2003 a fost numit în funcția de specialist 1 la grupul de scafandri de luptă de incursiune din Divizionul 175 Nave Scafandri.    Printr-o pregătire asiduă s-a specializat în tot spectrul de discipline specifice forțelor speciale respectiv: scafandrerie, parașutism, alpinism, sniperi, conducători ambarcațiuni speciale. A continuat pregătirea în SUA, specializându-se pe linia forțelor militare. În perioada februarie - iunie 2009 militarul a fost selecționat pentru instruirea militarilor irakieni împreună cu componenta americană, făcându-se remarcat ca un foarte bun profesionist.
   Cel care a fost declarat maistrul militar al anului 2009 în Forțele Navale, Florin CIȘMAȘU era un element dinamic care intrase în sufletul tuturor. A știut să și-i apropie pe toți și să fie un motor permanent pentru toți camarazii.