Menu

Aspirant (pm) Cosmin FURTUNĂ

05 iulie 2010

   Aspirantul (pm) Cosmin FURTUNĂ a căzut la datorie în catastrofa aviatică de pe Aerodromul Tuzla, din data de 5 iulie 2010, în timp ce se afla în misiune de zbor pentru executarea antrenamentelor de parașutare.
   S-a născut pe 9 ianuarie 1982, în municipiul Constanța, județul Constanța.
   A urmat școala generală și liceul în localitatea natală.     Având calități deosebite atât fizice cât și psihice, precum și dorința de a face parte din forțele speciale, militarul a optat pentru înrolarea ca soldat voluntar în Forțele Navale, la scafandrii de luptă. Astfel, începând cu anul 2003, a fost încadrat pe funcția de scafandru de luptă la Grupul Naval al Forțelor pentru Operații Speciale, dedicându-se exemplar acestei structuri. Aspirantul (pm) Cosmin FURTUNĂ a fost un factor dinamic desăvârșit în cadrul subunității.
   Ca o încununare a nivelului de pregătire, începând cu anul 2010, a optat pentru participarea ca specialist în cadrul Detașamentului combinat la acțiunile de asistență militară din Teatrul de Operații Afganistan. Pe timpul antrenamentelor specifice acestei pregătiri a fost mereu un model de curaj și inițiativă pentru colegii săi, probând prin seriozitate și profesionalism.