Menu

Aspirant (pm) Constantin Vlăduț SĂRMAN

05 iulie 2010

      Aspirantul (pm) Constantin Vlăduț SĂRMAN a căzut la datorie în catastrofa aviatică de pe Aerodromul Tuzla, din data de 5 iulie 2010, în timp ce se afla în misiune de zbor pentru executarea antrenamentelor de parașutare.
   S-a născut în 28 iunie 1984, în localitatea Mangalia.    După absolvirea Grupului Școlar Industrial "Ion Bănescu", a optat pentru cariera de soldat voluntar și pentru încadrarea unei funcții de scafandru de luptă. Astfel, începând cu anul 2007, Constantin Vlăduț Sărman a încadrat funcția de scafandru de luptă la Grupul Naval de Forțe pentru Operații Speciale.
   Din acel moment a devenit dedicat total visului său depunând toate eforturile pentru o acoperind rând pe rând întregul spectru de discipline specifice forțelor speciale.
   De-a lungul carierei scurte de militar, aspirantul Constantin Vlăduț Sărman a depus eforturi susținute pentru a se pregăti în diversele domenii ale forțelor speciale.
   A participat la majoritatea exercițiilor și aplicațiilor naționale și multinaționale, distingându-se ca un profesionist deosebit. La data de 3 iulie 2010, cu ocazia omagierii a 30 de ani de existență a unității de scafandri, a fost recompensat de către comanda unității pentru rezultate deosebite obținute în carieră.